BooXtream biedt gebruiksvriendelijke alternatieve ebookbeveiliging

0

Gisteren op het E-reading event werd een nieuwe vorm van ebookbeveiliging gepresenteerd. BooXtream is een sociale beveiliging en volgens de makers een middenweg tussen het beperkende Adobe DRM en helemaal geen beveiliging. De eerste uitgever die gebruik gaat maken van BooXtream is Bertram + de Leeuw.

Tot op dit moment wordt een groot deel van de ebooks in Nederland verkocht als ePub-bestand met Adobe DRM. Hierdoor kan je het ebook niet onbeperkt kopiëren naar verschillende apparaten waarop je het zou willen lezen. Veel ebooklezers krijgen daardoor te maken met problemen wanneer ze het boek willen lezen. Daarnaast is de beveiliging ook nog eens relatief eenvoudig te kraken, zodat veel bestsellers al kort na publicatie opduiken als onbeveiligd bestand op allerlei piratenwebsites.

Watermerken
BooXtream voorziet het ebook van zichtbare en onzichtbare klantgegevens, zoals een ex-libris met persoonlijke naam en digitale watermerken. De koper zal volgens de makers minder geneigd zijn een persoonlijk en traceerbaar ebook illegaal te verspreiden. Daar staat tegenover dat de klant het ebook zonder beperkingen op alle ereaders, tablets en smartphones kan lezen en dat zelfs kopieën voor eigen gebruik zijn toegestaan.

Huub van de Pol van Icontact, ontwikkelaar van BooXtream: “BooXtream kent meerdere varianten, waardoor integratie in elke webshop mogelijk is. Het werkt met ieder valide ePub-bestand, ook titels zonder ISBN, tijdschriften en on-demand samengestelde bundels. In plaats van het zelf ontwikkelen van deze complexe techniek kan iedereen door middel van een simpele technische koppeling nu social DRM toepassen op zijn ePub-ebooks.”

Primeur voor Bertram + De Leeuw
Bertram + De Leeuw uitgevers heeft ervoor gekozen alle nieuwe ebooks die als ePub-bestand worden verkocht te voorzien van BooXtream social DRM. Manon Burger, verantwoordelijk voor nieuwe media: “Wij kiezen voor social DRM omdat wij geloven in een grote verspreiding en gebruiksgemak. Onze ebooks zijn geprijsd op 50% van het papieren boek en zijn nu goed leesbaar op ieder apparaat.

(Via: BooXtream.)

Vorig artikelGoogle begint online kwartaaltijdschrift
Volgend artikeliPad 2 vanaf vandaag te koop in Nederland en België

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in