iPad 2 vanaf vandaag te koop in Nederland en België

0

Om vijf uur zal in Nederlandse en Belgische winkels de verkoop van de iPad 2 van start gaan. Online kon de nieuwste versie van Apple’s tablet al sinds afgelopen nacht besteld worden. Twee weken geleden begon de verkoop van de iPad 2 in Amerika. Geschat wordt dat er toen in het openingsweekend tussen de 500.000 en 1 miljoen exemplaren van verkocht werden.

Door de grote vraag naar de iPad 2 was het apparaat in de meeste winkels in de VS al snel uitverkocht. Even werd gevreesd dat hierdoor de internationale uitrol in gevaar zou komen, maar dat bleek niet het geval. Hoeveel exemplaren er precies voor de Nederlandse en Belgische markt beschikbaar zijn is niet bekend.

De iPad 2 is in veel opzichten een verbetering van de eerste editie. Zo is het gewicht iets teruggebracht naar 601 gram en is het apparaat 33 procent dunner gemaakt. Daarnaast zit er een snellere processor in de tablet en heeft de iPad 2 de beschikking over 2 camera’s.

De prijzen voor de Nederlandse en Belgische markt zijn volgens een persbericht van Apple iets lager dan de introductieprijzen van de iPad 1. De tablet is te koop bij Apple Resellers en op de Apple-site voor een adviesprijs van € 479 voor het 16-GB model, € 579 voor het 32-GB model en € 679 voor het 64-GB model. Voor de 3G-versie komt daar bij alle modellen 120 euro bovenop.

Vorig artikelBooXtream biedt gebruiksvriendelijke alternatieve ebookbeveiliging
Volgend artikelAuteur laat publiek via sociale media meeschrijven aan roman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in