Auteur laat publiek via sociale media meeschrijven aan roman

0

De Canadese auteur Michael C. Milligan is gisteren begonnen aan een 44 uur durende schrijfmarathon in het Kunstencentrum Vooruit in Gent. Nog tot en met zaterdag blikt hij er een historische thriller genaamd ‘The Archivists: Prehistory is a myth’ in. Hij laat zich hierbij inspireren door het publiek, dat het schrijfproces zin per zin kan volgen via een live-stream én de verhaallijn mee kan bepalen via sociale netwerksites als Twitter en Facebook.

De schrijfmarathon kadert in het ‘livewriting’-project, dat Michael C. Milligan (bekend van de animatieserie ‘The Rollbots’) vorig jaar in het leven riep. De opzet: op drie dagen tijd een roman schrijven waarvan het verloop voor een groot deel mee bepaald wordt door mensen van over de hele wereld. Via de website van het project en sociale media als Twitter, Facebook, Gtalk, Google Documents en Ustream kunnen zij verhaalsuggesties doen, vragen stellen en vragen van Milligan beantwoorden. Wie toevallig in de buurt is, kan ook gewoon in het café van de Vooruit plaatsnemen achter één van de computers die naast de Canadese auteur opgesteld staan, en hem ter plekke helpen bij het schrijven van zijn roman.

Voordat Milligan zich afgelopen donderdag achter zijn tekstverwerker zette, had hij uiteraard al wel uitgebreide research gedaan en een basisidee voor het boek ontwikkeld. Voor verdere details, plotwendingen en afloop doet hij een beroep op het publiek. Omdat het verhaal zich ook daadwerkelijk in Gent afspeelt, heeft de Canadees vooraf enkele dagen in de Vlaamse stad doorgebracht om bruikbare locaties op te zoeken.

Aanstaande zaterdag om 10 uur beëindigt de auteur zijn schrijfmarathon. Aan het ruwe materiaal dat hij dan bij elkaar geschreven heeft, wordt vervolgens nog gedurende zes maanden gesleuteld. De definitieve versie van het boek zal gedownload kunnen worden via de websites van het project en van de Vooruit.

Je kan de live-stream volgen op de website van Kunstencentrum Vooruit.

(Via: Het Nieuwsblad)

Vorig artikeliPad 2 vanaf vandaag te koop in Nederland en België
Volgend artikelBrand Expedition

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in