Korte verhalen van Arthur Japin in De Nieuwe Pers

0

Sinds afgelopen weekend is de digitale doorstart van dagblad De Pers ook op het web te lezen. Tot nu toe bestond de digitale krant enkel in iOS-apps. Daarnaast zijn enkele nieuwe journalisten toegevoegd aan het aanbod. Eveneens biedt De Nieuwe Pers een abonnement op korte verhalen van de Nederlandse auteur Arthur Japin.

In februari ging DNP opnieuw van start met een nieuwe abonnementsvorm. Lezers kunnen zich abonneren op de kanalen van afzonderlijke journalisten. Daarnaast is het mogelijk een abonnement op het volledige aanbod te nemen. DNP wil met de app op “een nieuwe manier kwaliteitsjournalistiek” aanbieden, en tegelijk de journalistiek “een nieuwe toekomst” geven.

Vanaf nu zijn alle artikelen ook online via de browser te lezen. Een abonnement op individuele journalisten kost via de site net als bij de app 1,79 euro per maand. Voor een jaarabonnement op alle artikelen moet je 37,99 euro neertellen. Afrekenen kan vooralsnog enkel via iDeal, binnenkort komt er ook de mogelijkheid om per sms af te rekenen, waarna ook voor individuele artikelen kan worden betaald.

Met de lancering op het web komt het totaal van deelnemende schrijvers en journalisten op 17. De initiatiefnemers achter DNP zijn ambitieus. Binnen een half jaar moet dat aantal namelijk groeien naar 150. Naast het nieuwe abonnement op korte verhalen van Arthur Japin zijn er vanaf nu ook artikelen van Asha ten Broeke over seks en man/vrouw-verschillen, Pauline Blom over Spanje, en Simon Trommel over de regio Utrecht via DNP te lezen. De verhalen van Japin zijn overigens niet nieuw, ze zijn eerder verschenen in het boek Alle verhalen uit 2005.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in