Amazon geeft kopers van ebooks geld terug

0
DELEN

Amazon is vandaag begonnen met het terugbetalen van klanten die gedupeerd zijn in de rechtszaak rond prijsafspraken van uitgevers. De bedragen die klanten teruggestort krijgen als tegoed bij Amazon variëren van enkele tientallen centen tot enkele honderden dollars.

Twee jaar geleden troffen een aantal uitgevers een schikking en beloofden tientallen miljoenen dollars terug te betalen aan consumenten die jarenlang teveel betaald hebben voor ebooks. De uitgevers hadden in samenwerking met Apple de prijzen van ebooks kunstmatig hoog gehouden en werden daarop voor de rechter gesleept door de Amerikaanse overheid.

Op Twitter zijn veel mensen die melden vandaag tegoed te hebben gekregen bij Amazon. De grootte van het bedrag dat ze terugkrijgen is afhankelijk van het aantal ebooks dat ze in de loop der tijd gekocht hebben bij Amazon.

Het bedrag wordt niet door Amazon zelf betaald, maar is afkomstig van de uitgevers die een schikking hebben getroffen. Iedereen die tussen 1 april 2010 en 21 mei 2012 ebooks gekocht heeft van een van de uitgevers die bij de rechtszaak betrokken waren komt in aanmerking voor een terugbetaling.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER