Twee imprints van uitgeverij MacMillan schaffen DRM af

0

Ebooks van twee imprints van uitgeverij Tom Doherty Associates worden binnenkort zonder beveiliging verkocht. Deze uitgeverij is onderdeel van MacMillan – een van de zes grootste boekenuitgevers ter wereld. De stap is mogelijk de opmaat naar het afschaffen van Digital Rights Management (DRM) door andere grote uitgevers.

In een blogpost van Tor, een van de twee imprints, wordt uitgelegd waarom ervoor gekozen is DRM af te schaffen. “Onze auteurs en lezers vragen hier al lang om. Ze zijn technisch goed onderlegd en DRM is een constante ergernis voor hen. Ze kunnen hierdoor hun legaal aangeschafte ebooks niet gebruiken voor dingen die absoluut legaal zijn, zoals het overzetten van de ene ereader naar een andere.”

De DRM-vrije titels, voornamelijk in het science-fiction en fantasy genre, zullen binnenkort verkrijgbaar zijn via dezelfde webwinkels die nu al titels van deze imprints verkopen. Ook zullen de ebooks verkocht worden via webwinkels die ervoor gekozen hebben enkel DRM-vrije titels te verkopen.

De stap van Tom Doherty Associates is een teken dat ook bij de grote uitgevers DRM niet meer vanzelfsprekend is. Uitgeefexpert Mike Shatzkin zegt geruchten te hebben gehoord dat nog ten minste een andere ‘Big 6’ uitgever overweegt de strenge ebookbeveiliging te laten vallen.

(Via: PaidContent)

Vorig artikelMaak je eigen ebook cloudbibliotheek met Google Drive en Calibre
Volgend artikel“Piraten halen zelf illegale Pottermore-ebooks offline”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in