“Piraten halen zelf illegale Pottermore-ebooks offline”

0

Volgens de CEO van het Harry Potter-platform Pottermore, Charlie Redmayne, zorgt de ‘piratencommunity’ er zelf voor dat illegaal aangeboden ebooks met watermerkbeveiliging weer van internet afgehaald worden. Hij stelt dat er nu minder illegale edities rondzwerven dan voor de publicatie van de ebooks via Pottermore.

Redmayne zegt in gesprek met uitgeefexpert Mike Shatzkin dat er na de lancering van de ebookshop op Pottermore al snel ebooks circuleerden op filesharing-websites. “Maar nog voor we hier actie tegen konden ondernemen reageerde de community al en werden de bestanden weer verwijderd.”

De ebooks van Harry Potter zijn voorzien van zichtbare en onzichtbare eigenschappen die het mogelijk maken individuele ebooks te herleiden op de koper. Door deze watermerkbeveiliging zouden piraten minder snel geneigd zijn om ebooks te delen met andere internetgebruikers.

Ondanks de uitspraken van Redmayne levert een zoektocht via Google overigens nog steeds vermeldingen op van Pottermore-ebooks op torrentsites.

(Via: Idealog)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in