Pocketbook Color Lux, kleurenereader met verlichting

0

Pocketbook brengt binnenkort de Color Lux op de markt. Het is de eerste grotere ereaderfabrikant die zich aan een ereader met kleurenscherm en verlichting waagt. Voor het scherm maakt Pocketbook gebruik van een al enige tijd geleden door E Ink ontwikkeld Triton-scherm.

Het scherm met een grootte van 8 inch kan 4.096 kleuren weergeven en heeft een resolutie van 800 bij 600 pixels. De pixeldichtheid van dit scherm is dus niet bijzonder hoog te noemen, zeker niet in vergelijking met wat tegenwoordig standaard is op e-inkschermen van de betere merken. Die hebben vaak een 6-inch scherm met resolutie van 1024 bij 758 pixels.

Verder weegt de ereader 300 gram, krijgt hij 4 GB schijfruimte mee (uitbreidbaar met een geheugenkaart) en kun je er onder meer ePub-, doc- en MP3 bestanden mee openen. Behalve over verlichting, beschikt de ereader ook over wifi.

Pocketbook kondigde de toen nog naamloze ereader eind vorig jaar al aan. Nu werd bekend dat de Color Lux half juni verkocht zal gaan worden. Of het apparaat ook in Nederland op de markt zal komen, is niet bekend. In Duitsland wordt de Color Lux voor 249 euro verkocht.

Op onderstaand filmpje wordt de ereader gedemonstreerd. Daarnaast zijn ook de Touch 2 en de Surfpad 2 te zien.

Vorig artikeliPad-marktaandeel daalt onder 50%
Volgend artikelBladeren door boeken via ‘hypercovers’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in