Bladeren door boeken via ‘hypercovers’

0

Maven Publishing heeft een nieuwe manier ontwikkeld om door boeken te bladeren. Op de website biedt het de mogelijkheid om door ‘word clouds’ heen te klikken met termen die iets zeggen over de inhoud van het boek. Consumenten kunnen op die manier volgens Maven sneller iets te weten komen over de inhoud van een boek.

Tot nu toe is er weinig innovatie geweest op boekensites, vindt Maven Publishing. Consumenten moeten met behulp van covers van boeken en korte flapteksten hun keuze uit het enorme aanbod zien te maken. Dat kan beter, en daarom ontwikkelde Maven de zogenaamde hypercovers.

Lezers die op de website van de uitgever op zoek zijn naar een nieuw boek, kunnen via een tagcloud klikken op de woorden waar ze interesse in hebben. Uiteindelijk komen ze zo bij een boek uit, dat bij hun woordkeuzes past.

Ook bij de individuele titelpagina’s kunnen lezers op belangrijke trefwoorden uit een boek klikken. Ze krijgen dan direct relevante passages uit het boek te zien.

De hypercovers zijn een idee van Sander Ruys, uitgever van Maven. “Onze uitgaven – zo’n 35, met in totaal 3 miljoen woorden – staan in een database. Er is vervolgens een algoritme gemaakt dat zoekt naar patronen, en vooral naar woorden die de boeken onderscheidend maken van elkaar.”

De onderliggende techniek wil Maven ook aan andere uitgevers en belangstellenden aanbieden.

(Via Boekblad)

Vorig artikelPocketbook Color Lux, kleurenereader met verlichting
Volgend artikelNieuw design voor Kindle-app op Google Play

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in