Bloghelden: kies je favoriete smaak

0

Vanaf vandaag is het boek ‘Bloghelden’ van Frank Meeuwsen verkrijgbaar. De lancering van het boek, dat de geschiedenis van meer dan tien jaar webloggen in Nederland beschrijft , wordt vanavond tijdens een boekpresentatie in Utrecht gevierd.

A.W. Bruna Uitgevers heeft de lancering van dit boek aangegrepen om te experimenteren met verschillende uitgeefvormen. Dit heeft ertoe geleid dat ‘Bloghelden’ in zeven smaken verschijnt:

1. Bijzonder vormgegeven fullcolourpaperback
2. E-book (ePub) met aanklikbare links
3. Extra hoofdstuk voor het e-book (ePub)
4. Gratis verkrijgbare TXT-versie van het boek
5. Bloghelden-widget om te testen of jij een blogheld bent
6. Bloghelden-wiki op http://wiki.bloghelden.nl/ (die ook verder gaat waar het boek eindigt)
7. Frank Meeuwsen als spreker over de blogosfeer en andere digitale media

Op deze manier hoopt de uitgever tegemoet te komen aan de verschillende wensen van de consument en het illegaal verspreiden van de digitale versie zoveel mogelijk tegen te gaan. Met de gratis TXT-versie kan de consument eerst even rondsnuffelen in het boek, voordat men tot eventuele aankoop overgaat. De digitale lezer kan ‘Bloghelden’ als ebook aanschaffen en later profiteren van een extra hoofdstuk. Ook is het boek natuurlijk op papier als fullcolourpaperback verkrijgbaar. De extra features rondom het boek, zoals de Bloghelden-widget, de wiki en het inhuren van Frank Meeuwsen als spreker, complementeren de andere opties.

Een vaak gehoorde klacht is dat veel recent uitgegeven boeken niet of niet direct beschikbaar zijn als ebook. Hierdoor blijft het aanbod actuele titels vaak nog achter. Dit initiatief van A.W. Bruna Uitgevers laat zien dat uitgevers bij een boek niet per se een keuze hoeven te maken tussen verschillende uitgeefvormen, maar dat een combinatie hiervan juist versterkend kan werken.

Bestel het boek

Bron: Boekeman.

Vorig artikelDistributeur brengt ebooks zonder DRM
Volgend artikeliBooks nu ook in Nederland beschikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in