Google Play uitgebreid met betaalmogelijkheid voor abonnementen

0

Google geeft ontwikkelaars van apps vanaf nu de mogelijkheid abonnementen in apps aan te bieden. Hierdoor kunnen consumenten abonnementen op bijvoorbeeld kranten, tijdschriften of upgrades in applicaties afsluiten, waarbij Google zorgdraagt voor de afrekening en betaling.

Een jaar geleden introduceerde Google de in-app betaalmogelijkheid, waarbij ontwikkelaars content in applicaties zelf kunnen verkopen. Nu komt daar de uitbreiding bij waarmee ook terugkerende betalingen in applicaties automatisch kunnen worden verricht.

Ontwikkelaars kunnen prijs en interval van een abonnement instellen, waarna Google zorgt voor de afrekening. Gebruikers hebben in Google Play de mogelijkheid om een overzicht in te zien van lopende abonnementen en kunnen deze eenvoudig weer stopzetten.

Net als Apple, die eenzelfde abonnementsdienst ruim een jaar geleden introduceerde, houdt Google ook 30 procent van de verkoopprijs van applicaties en in-app betalingen in. Anders dan Apple heeft Google echter niet de bepaling dat abonnementen die uitgevers elders verkopen niet goedkoper mogen zijn dan in applicaties. Ook mogen ontwikkelaars in applicaties links aanbieden naar hun eigen website voor de verkoop van abonnementen en content.

(Via: Google)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in