Kroes wil standaardisering mobiele apparaten

0

In een interview met EurActiv zegt Eurocommissaris Neelie Kroes dat ze zich actief wil gaan bezighouden met standaardisering. Ze wil ervoor zorgen dat mobiele apparaten als de iPhone consumenten niet in een bepaald systeem insluiten. Nu steeds meer bestanden ‘in the cloud’ komen is het volgens haar belangrijk dat de consument niet aan een bepaalde fabrikant gebonden is.

Kroes, sinds dit jaar Eurocommissaris voor de Digitale Agenda, ziet het als een van haar grootste doelen om ervoor te zorgen dat nieuwe trends in digitale consumptieartikelen consumenten niet beperken in hun mogelijkheden. Europa moet er zorg voor dragen dat grote marktpartijen interoperabiliteit tussen producten niet onmogelijk maken.

Al eerder voerde Kroes strijd voor open standaarden. Ze won als Eurocommissaris voor Mededinging een megazaak tegen Microsoft. Het is haar echter niet te doen om de grote spelers op zich. ‘De grootste uitdaging is dat consumenten keuze moeten hebben als het gaat om software of hardware. Ieder soort IT-product moet in de toekomst met elk type dienst overweg kunnen.’

De grote marktpartijen hebben hun twijfels of de EU zover wil gaan om standaardisering op te leggen. Kroes is echter vastbesloten in haar missie: ‘Elk bedrijf met een significante marktpositie dat interoperabiliteit tegengaat moet weten dat de Commissie klaarstaat om de belangen van Europese consumenten te verdedigen.’

(Via: EurActiv.)

Vorig artikel‘De verjaardag’, Nederlands kinderboek als iPad-app
Volgend artikeleInk: goedkopere, snellere en onbreekbare schermen
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in