eInk: goedkopere, snellere en onbreekbare schermen

0
DELEN

Ondanks de opkomst van concurrerende technologieën heeft Sriram Peruvemba, de VP Marketing van eInk Corporation, veel vertrouwen in de ontwikkeling van eInk. De schermen worden ieder jaar 10-15 procent goedkoper en de nieuwe generatie is door het vervangen van een glazen panel door een plastic panel ook flexibeler en onbreekbaar.

In een video-interview licht Peruvemba toe hoe het staat met de ontwikkeling van eInkschermen. Hij toont een van de nieuwste ontwikkelingen, een scherm waarin de laag van glas die normaal in zowel eInk als LCD-schermen zit vervangen is door een plastic laag. Hierdoor wordt een eInkscherm geschikter voor grootschalig gebruik als bijvoorbeeld schoolboek. Met de toevoeging van een antikraslaag zou zo’n scherm praktisch onbreekbaar worden.

Ook ziet Peruvemba steeds meer interesse van elektronicafabrikanten die de displays willen gebruiken in andere apparaten. Hij draagt zelf een polshorloge met een eInkscherm en laat ook een ‘smartcard’ zien met een eInkscherm. Vooral het lage energieverbruik van eInk is een groot voordeel ten opzichte van andere technieken.

Het interview met Peruvemba vond plaats op het Freescale Technology Forum in Orlando. Freescale werkt samen met eInk aan de ontwikkeling van eInkschermen. Met de nieuwste processor van Freescale worden de schermen sneller. Peruvemba stelt dat eInk de afgelopen tien jaar iedere anderhalf jaar sneller en beter is geworden en dat die ontwikkeling door zal gaan. Over de prijs is hij ook positief. Volgens hem hangt dit vooral samen met hoe fabrikanten hun apparaat in de markt zetten. Hij voorziet dat bedrijven contentdeals zullen aanbieden waardoor consumenten de ereaders goedkoper in combinatie met ebooks of andere content kunnen krijgen. Daarnaast gaat de kostprijs van de schermen ieder jaar met zo’n 10 tot 15 procent omlaag.

Bekijk het volledige (Engelstalige) interview in het onderstaande filmpje:


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER