Barnes & Noble stopt met tablets, focus op ereaders

0

De Amerikaanse boekhandelsketen Barnes & Noble stopt met het zelf maken van Nook-tablets. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend bij de publicatie van de kwartaalcijfers. Barnes & Noble leidt al enige tijd verlies op de digitale tak. Alleen op het gebied van content is er een stijging van de verkopen te zien.

Het is al langer bekend dat Nook Media in zwaar weer verkeert. Microsoft deed eerder al een investering en zal naar verwachting betrokken blijven bij het platform. Het grootste verlies zit hem voor Barnes & Noble in de tabletverkopen. Die lopen behoorlijk terug.

Het afgelopen boekjaar genereerde het Nook-segment een omzet van 776 miljoen dollar. Dat is 16.8 procent minder dan een jaar eerder. De verkoop van ebooks en digitale kranten en tijdschriften steeg over het gehele jaar met ruim 16 procent.

Het bedrijf wil het risico op grote verliezen inperken door zich minder te richten op het maken van apparaten. Alleen de Nook Simple Touch en de Glowlight zullen in productie blijven en mogelijk ook een update krijgen later dit jaar. “We zijn van plan om te blijven innoveren in de ereadermarkt. Het onderliggende idee van Nook blijft nog steeds het aanbieden van boeken en tijdschriften op elk denkbaar apparaat,” aldus William Lynch van Barnes & Noble.

(Digital Book World)

Vorig artikelNRC en De Persgroep verkopen fors meer digitale kranten
Volgend artikelBookshelf, platform voor studieboeken in Nederland actief
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in