Google Books verdwenen uit de App Store

0

Sinds afgelopen zondagavond is de Google Books app niet meer verkrijgbaar in de App Store. Mogelijk houdt dit verband met de nieuwe regels van Apple. De regels stellen vast dat in een app content niet meer buiten de App Store om mag worden aangeboden.

De hernieuwde verkoopvoorwaarden van Apple verbieden dat iOS-apps content aanbieden via een in-app winkel die niet van Apple’s verkoopkanaal gebruik maakt. Apple wil dat de verkoop via het in-app systeem gaat zodat Apple 30 procent van de omzet meepakt. Dit is mogelijk de reden waarom de Google Books app verwijderd is uit de App Store. De app van Google had namelijk een koppeling met Googles ebookstore. Gebruikers die een boek via de app willen kopen moesten naar de website van Google Books om de koop af te ronden. De Google Books app werd in december 2010 gelanceerd en is een concurrent van Apples iBooks.

Er zijn apps die de strenge eisen van Apple wel inwilligen. De apps van de Wall Street Journal, Netflix, Kobo en Barnes & Nobles’ Nook Kids app zijn aangepast. Op dit moment is Amazons Kindle echter in strijd met de nieuwe regels, maar deze app is nog wel verkrijgbaar via de App Store. Dit geldt ook voor de Nederlandse Magworld van boekhandelketen AKO.

Momenteel is er nog geen zekerheid waarom de Google app uit de App Store is gezet. Apple en Google hebben hierop nog geen reactie gegeven.

(Via: Bright)

Vorig artikelReview Icarus Bluefire G2: Een beste koop!
Volgend artikel‘Ebook tablet’ van Panasonic bereikt Japanse markt in augustus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in