‘Ebook tablet’ van Panasonic bereikt Japanse markt in augustus

0

Eerder deze maand stelde Panasonic op de e-Book Expo in Tokyo een nieuwe Android-tablet annex ereader voor, die voornamelijk bedoeld is om ebooks op te lezen. Het toestel, genaamd ‘Raboo’, verschijnt op 10 augustus in Japan.

Dat het Android-apparaat van Panasonic toegang heeft tot de ebookwinkel van de grootste Japanse webshop Rakuten, over een 7-inch LCD-scherm met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels beschikt, 400 gram weegt en een dual-core CPU, een ingebouwde camera en een microSDHC-kaartslot bevat, wisten we al. Nu heeft Panasonic ook bekend gemaakt dat de Raboo (een afkorting voor Rakuten Books) vanaf 10 augustus in Japan te koop is voor 445 dollar (ongeveer 310 euro). Een internationale releasedatum is nog niet bekend.

Panasonic heeft ook laten weten dat de Raboo – die op Android 2.2 draait – geen toegang heeft tot de Android Market, maar wel 16 voorgeïnstalleerde apps bevat. Voorts gaat het apparaat zo’n 6 uur mee, en heeft het een intern geheugen van 8GB. Voor de overige specificaties kan je bij TechCrunch terecht.

(Via: eBook Newser)

Vorig artikelGoogle Books verdwenen uit de App Store
Volgend artikelBibliotheken wachten niet met ebook-pilot op GAU

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in