Bibliotheken wachten niet met ebook-pilot op GAU

0

Vorige week had de Groep Algemene Uitgevers (GAU) een afspraak afgezegd met de Stuurgroep ebooks openbare bibliotheken. In de geplande bijeenkomst zouden de partijen praten over de mogelijkheden van een gezamenlijk ebook-pilot. De bibliotheken laten weten dat ze ook zonder de GAU doorgaan met de pilot.

Tijdens de bijeenkomst van vorige week zou de GAU overleggen met de Stuurgroep ebooks van de openbare bibliotheken. Beide partijen hebben de afgelopen maanden onderzocht of samenwerking mogelijk is. Het was de bedoeling om na deze zomer samen een pilot te lanceren.

In reactie op het nieuws van vorige week laat GAU-secretaris Paula Vrolijk weten dat de afspraak niet afgezegd is maar uitgesteld tot 11 augustus omdat zij prioriteit geven aan hun eigen platform. Zij laat weten de afspraak te hebben verplaatst “omdat we eerst een volgende stap willen afronden in het ontwikkelingstraject van het platform voor e-boeken/digitale producten”. Een van de redenen waarom de GAU hun platform voorrang geeft is “ter bevordering van de efficiency in de pilots met de bibliotheeksector”.

Van Velzen, voorzitter van de stuurgroep, vindt dat de bibliotheken en uitgeverijen echter snel moeten reageren. “Het gaat veel te lang duren zo, dat is niet goed voor het hele boekenvak. Straks denken de mensen dat ze alleen bij Bol.com e-boeken kunnen kopen. Als je niet uitkijkt mis je de boot.” Om die reden is hij niet van plan om achterover te leunen en te wachten totdat de GAU klaar is.

(Via: Boekblad)

Vorig artikel‘Ebook tablet’ van Panasonic bereikt Japanse markt in augustus
Volgend artikelGoogle Books weer op App Store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in