Mensen met een ereader lezen meer

0

Volgens een Amerikaans onderzoek stimuleert het hebben van een ereader het lezen. Maar liefst 40 procent van de bezitters van een ereader zegt meer te lezen dan toen ze nog niet zo’n apparaat hadden. Het onderzoek vond plaats onder 1200 mensen met een Sony Reader, een Kindle van Amazon of een iPad van Apple.

Van de ondervraagden stelde 40 procent meer te lezen na de aanschaf van een ereader, 58 procent zei ongeveer evenveel te lezen als ervoor en slechts 2 procent las juist minder. Dat bezitters van een ereader meer zouden lezen wordt ook onderbouwd door Amazon, die zegt dat de klanten 3,3 keer zoveel boeken kopen na de aanschaf van een Kindle. Uit een onderzoek van L.E.K. Consulting in december vorig jaar bleek verder ook al dat mensen met een ereader meer lezen. In dat onderzoek stelde 48 procent van de ondervraagden meer te lezen na aanschaf van een ereader.

De Wall Street Journal stelt dat het te vroeg is om te zeggen of de toename van het lezen doorzet of dat het aan de nieuwheid van het product ligt. Een mogelijke verklaring voor de toename is het feit dat ereaders makkelijker mee te nemen zijn dan gedrukte boeken en ebooks ook steeds meer op smartphones gelezen worden.

Onderzoeksbureau Marketing and Research Resources, dat het onderzoek uitvoerde, zegt dat bezitters van ereaders gemiddeld 2,6 boeken per maand lezen, en lezers van gedrukte boeken 1,9. Verder leest 86 procent van de ereaderbezitters meer dan eens per week op hun apparaat. 51 procent doet dit zelfs elke dag. Van de ebooks die gelezen worden is 52 procent aangeschaft, 48 procent is een gratis ebook.

(Via: Wall Street Journal.)

Vorig artikelRandom House wint strijd om ebookrechten
Volgend artikelSamsung stopt met elektronisch papier
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in