Samsung stopt met elektronisch papier

0


Vorig jaar oktober toonde elektronicaconcern Samsung de eerste toepassing van een nieuwe techniek voor kleuren-epaper. Ook bracht het dit jaar een ereader met eInkscherm op de markt. Gisteren maakte het bedrijf echter bekend uit ‘kostenoverwegingen’ uit de markt voor epaper te stappen. In plaats daarvan komt het volgend jaar met een LCD-ereader.

Volgens een bericht op Trading Markets heeft het bedrijf pas onlangs besloten zich terug te trekken van de markt voor elektronisch papier. Samsung is al enige tijd bezig met de ontwikkeling van een kleurenscherm op basis van zelf ontwikkelde elektronische inkt en toonde vorig jaar oktober nog een proefmodel.

Daarnaast bracht het dit jaar de Samsung E60 op de markt, onder meer in Nederland en deze week ook in Engeland. Deze ereader is uitgerust met een scherm van eInk, net als vele andere nu verkrijgbare ereaders. Er waren plannen om de ereader ook in de VS uit te brengen, maar recent stelde het bedrijf de Amerikaanse release van de ereader voor onbepaalde tijd uit. Ook de eerder aangekondigde verkoop in Duitsland ging niet door. Volgens Samsung verschilt de markt in Duitsland van die in andere Europese landen en zou een kleurenereader in Duitsland meer succes hebben dan de E60.

Samsung ziet overigens nog wel brood in de markt voor digitaal lezen. Een woordvoerder verklaarde telefonisch tegenover Trading Markets dat Samsung volgend jaar wel met een nieuwe ereader komt, maar dat deze een LCD-scherm zal hebben in plaats van epaper. Volgens de woordvoerder zijn de productiekosten van epaper veel hoger dan die van LCD en bovendien is het aantal leveranciers van epaper beperkt.

Gisteren werd ook bekend dat Samsung op 2 september een tablet zal presenteren, de Samsung Galaxy Tab. Volgens de woordvoerder zal de productie van de LCD-ereader echter geen invloed hebben op de productie van de Galaxy Tab.

(Via: Trading Markets.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in