Booktrack publiceert ebooks met muziek

0

Wat is het grote verschil tussen een boek en een film? Volgens de makers van Booktrack is dat de soundtrack. Om boeken een hoger entertainmentgehalte te geven voegen zij daarom muziek toe aan ebooks.

Booktrack heeft een “nieuw entertainment genre” gecreëerd dat lezen verandert. Aan de tekst van een boek worden gesynchroniseerde muziek, geluidseffecten en omgevingsgeluiden toegevoegd. Het bedrijf maakt gebruik van een technologie die automatisch de leessnelheid van de lezer kan meten en daardoor de muziek afspeelt wanneer de bijbehorende tekst gelezen wordt. Voor dit project werkt Booktrack samen met onder meer Sony en verschillende uitgeverijen. Niet alleen het product zelf is vernieuwend, ook het gebruikte businessmodel. Het bedrijf en de uitgevers gaan de winst delen met de auteurs, componisten en muzikanten.

De bedoeling is dat de toegevoegde muziek en geluiden het entertainmentgehalte van het boek verhoogt en ook de verbeeldingskracht van de lezer zodat die helemaal op kan gaan in het verhaal. Paul Cameron, CEO en oprichter van Booktrack legt uit: “Bedenk dat er miljoenen forensen wereldwijd zijn die luisteren naar playlists die niet aansluiten bij wat ze lezen, zoals een droevig liedje bij een vrolijk verhaal. In plaats daarvan krijgen ze nu meteen een filmachtige geluidservaring met Booktrack, die fundamenteel de leeservaring verandert.”

De titels van Booktrack omvatten zowel werken uit het publieke domein als nieuwe titels. De eerste titel van Booktrack is het jeugdboek The Power of Six van Pittacus Lore. Daarnaast gaat Booktrack elke maand, voor een jaar lang een kort verhaal uitbrengen van bekende auteurs. Momenteel zijn de titels verkrijgbaar voor iPad, iPhone en iPod Touch. Spoedig zullen de titels ook verschijnen voor Android en voor andere apparaten.

(Via: PR Newswire.)

Vorig artikelReview Samsung Galaxy Tab 10,1: mooi apparaat, maar waar blijven de apps?
Volgend artikelBlio nu ook verkrijgbaar voor Android

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in