Blio nu ook verkrijgbaar voor Android

  0

  Gisteren werd bekend gemaakt dat Blio nu ook wordt aangeboden op de Android-markt. Blio is een innovatief en interactief ebookplatform ontwikkeld door het Amerikaanse K-NFB Reading Technology.

  Vorig jaar werd Blio geïntroduceerd, eerst voor op de PC en sinds afgelopen juli ook als iOS-app. Nu is de app ook toegankelijk op Android-apparaten. Blio’s Android-winkel omvat miljoenen betaalde en gratis titels die direct via de gratis applicatie aangeboden worden. “Blio biedt de meeste veelzijdigheid voor lezers, en door Blio beschikbaar te maken op Android-apparaten kunnen nog meer mensen hun bibliotheek overal mee naar toenemen”, zei Ray Kurzweil, oprichter van K-NFB Reading Technology.

  Het idee achter Blio is om ebooks er uit te laten zien als papieren boeken maar dan wel in kleur met multimediale elementen. Hierdoor is het platform voornamelijk geschikt voor boeken waarin afbeeldingen belangrijk zijn zoals kinderboeken, kookboeken en reisboeken. “Met Blio, lezen mensen niet alleen maar de boeken, ze beleven de boeken”, aldus Kurzweil. Het andere grote voordeel van het platform is dat het veel flexibiliteit biedt aan de lezer. Het is namelijk platform-onafhankelijk en kan nu vanwege de introductie op de Android-markt op veel apparaten gebruikt worden. Lezers die al een Blio-account hebben kunnen hun eerder aangeschafte boeken nu ook op Android-apparaten lezen.

  De distributie van ebooks op Blio verloopt via Baker & Taylor. In Nederland wordt het platform ondersteund door het eBoekhuis, onderdeel van het Centraal Boekhuis.

  boek

  (Via: PR Newswire.)

  Vorig artikelBooktrack publiceert ebooks met muziek
  Volgend artikelPopulariteit tablets en ereaders onder ouderen flink toegenomen

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in