Inkmesh toont compatibele ereaders bij ebooks

0

Inkmesh is een nieuwe zoekmachine voor ebooks en audiobooks. De zoekmachine analyseert gegevens van verschillende bronnen op het internet en vertoont in de zoekresultaten op welke ereader het ebook te lezen is, waar je het kunt downloaden en voor welke prijs.

Twee software ontwikkelaars waren het moe dat ze meerdere sites moesten doorklikken voor ze een ebook vonden tegen een leuke prijs in het juiste formaat. Daarom besloten ze dat het anders kon, beter kon. Het resultaat is Inkmesh.

De ebookzoekmachine verzamelt en analyseert data van verschillende websites en maakt dat doorzoekbaar. Je kunt ebooks doorzoeken op onderwerp, en sorteren op prijs en type (ebook, audiobook, magazine, krant, etc.). De zoekresultaten tonen op welke ereaders je het ebook kunt lezen of het audiobook kunt afspelen. Per pagina wordt getoond waar je het ebook kunt kopen, welke formaten beschikbaar zijn en wat de prijs is.

De zoekmachine is nog in Beta fase, er zullen nog wat dingen niet helemaal naar behoren werken, zegt een van de oprichters die zich op het MobileRead forum Anurag noemt. Ze willen bijvoorbeeld nog meer websites toevoegen en die vaker bezoeken. Op dit moment worden Amazon, Audible.com, Baen WebScriptions, BooksOnBoard, Feedbooks, Fictionwise, ManyBooks.net, MobileRead, Powells.com, Project Gutenberg en Sony eBook Store.

Natuurlijk hebben we het even uitgeprobeerd: we zochten op lost symbol. Bovenaan de lijst staat het ebook van Dan Brown voor een prijs van $8,49. Het audiobook, de niet-ingekorte versie, staat op de tweede plek voor $21. We hebben geklikt op het ebook. Deze is op 4 sites beschikbaar, de goedkoopste versie bij Fictionwise. Het formaat staat er helaas niet bij, dus er staan ook geen ereaders bij. Het tweede resultaat is van Amazon en het derde van Sony voor een gelijke prijs. De formaten staan erbij, evenals de ereaders. We kiezen voor het resultaat van Sony en komen direct in de Sony eBookstore terecht. eReaders.nl is overtuigd van het nut van deze site. Echt een goed initiatief om de verwarring tussen ePub en andere bestandsformaten te ontsluiten. Ook Nederlandse ebooks worden gevonden. Zowel Max Havelaar als een Engelse vertaling van Grunbergs Joodse Messias staat in de zoekresultaten. De site is nog wel op vooral Engelstalig en publiek domein ebooks gericht. Laten we hopen dat dit snel meer ebooks gaat omvatten, inclusief anderstalige ebooks.

(Via: Mobileread.)

Vorig artikelJournaal bericht over de opmars van het ebook
Volgend artikelIs dit de toekomst van de bibliotheek?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in