Applicatie Google Books krijgt nieuwe functies

0

Google heeft de Android-applicatie Google Books een update gegeven. Hiermee krijgen boekenlezers op tablets en smartphones de beschikking over nieuwe functies die er volgens het bedrijf op zijn gericht om de leeservaring te verbeteren.

Op het officiële Android-weblog geven de ontwikkelaars een overzicht van de nieuwe mogelijkheden. Zo kun je in de vernieuwde app op onbekende geografische locaties drukken in de tekst, waarna een popup verschijnt met de locatie op Google Maps. Ook definities kunnen op deze manier makkelijk in een woordenboek opgezocht worden.

Daarnaast is het nu mogelijk om markeringen en notities in boeken te maken. Eveneens is Google Translate geïntegreerd in de ebook-applicatie. Hiermee zoek je vertalingen van afzonderlijke woorden en passages naar verschillende talen op.

Google Books is momenteel officieel nog niet in Nederland beschikbaar, maar enkel in de VS, Canada, Frankrijk, Duitsland, Australië, Spanje, Italië, Korea en Japan. Wie de applicatie ook in Nederland op zijn tablet wil hebben kan terecht op Google, waar het losse APK-bestand van de nieuwste update al circuleert.

(Via: Official Android)

Vorig artikelSocial DRM van Booxtream binnenkort beschikbaar voor Kindle
Volgend artikelNieuwe iPhone-gebruikersgids als gratis ebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in