Amazon komt met nieuwe Kindle Fire-tablets

0

Amazon heeft vandaag een drietal nieuwe tablets geïntroduceerd. Het aanbod van de internetretailer varieert van een budget-variant voor 139 dollar tot een goed uitgeruste 8,9 inch tablet van 379 dollar.

De eerste nieuwe tablet is de opvolger van de 7 inch Kindle Fire HD. In vergelijking met het model van vorig jaar is er niet bijster veel veranderd, de tablet is wel wat lichter en compacter. Ook is de ingebouwde schijfruimte bij het basismodel verlaagd, van 16GB naar 8GB.

Daarnaast introduceert Amazon twee HDX-tablets. De 7-inch versie hiervan (229 dollar) heeft een scherm van 1920 x 1200 pixels en een batterijduur van 11 uur, als de tablet voor lezen wordt gebruikt is dat zelfs 17 uur. De grotere broer van deze tablet, de Kindle Fire HDX 8,9, heeft een scherm met een resolutie van 2560 x 1600 pixels. De batterij van deze tablet houdt het 12 uur uit, 18 uur bij alleen lezen. Beiden hebben een quadcore processor van 2,2 GHz.

De nieuwe tablets krijgen ook de beschikking over Amazons laatste versie van het eigen besturingssysteem (een zwaar aangepaste versie van Android). Interessante nieuwe optie is de mogelijkheid om met de MayDay-knop binnen 15 seconden, 24 uur per dag een helpdeskmedewerker te spreken. Verder zit GoodReads ook geïntegreerd in de tablet.

Momenteel zijn de tablets nog niet leverbaar in Nederland, maar waarschijnlijk zal daar snel verandering in komen.

Vorig artikeleLinea introduceert ‘All You Can Read’-abonnement voor artikelen van tijdschriften en kranten
Volgend artikel12 procent van Nederlandse ebooks is betaald
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in