Bijna driekwart Britse jongeren heeft liever papieren boek

0

De generatie van 16- tot 24-jarigen houdt nog stevig vast aan het papieren boek, zo blijkt uit Brits onderzoek, uitgevoerd in opdracht van vakblad The Bookseller. 73% heeft liever een papieren boek dan de digitale variant.

Het onderzoek bevraagde meer dan 900 jongeren in Groot-Brittannië over hun leesvoorkeuren. Een van de hoofdconclusies was dat jongeren ebooks over het algemeen te duur vinden. Jongeren worden bij een overstap van papieren boeken naar digitale boeken vooral door prijsoverwegingen gedreven. 70% vindt bijvoorbeeld een prijs van 6,99 pond prima voor een papieren boek, maar slechts 10% is bereid eenzelfde bedrag voor een digitaal boek neer te leggen.

43% van de jongeren uit het onderzoek vindt dat ebooks minder dan 3 pond zouden moeten kosten, terwijl 27% vindt dat het toch ook wel iets duurder mag zijn, namelijk 3-5 pond. Van de jongeren die ebooks lezen, gebruikt 39% een ereader zoals de Kindle. 37% leest op een smartphone, 36% leest het liefst op een tablet.

Maar liefst 75% koopt hun boeken onder meer bij Amazon, maar ook boekwinkels zijn populair, met 73%. Meer resultaten uit het onderzoek lees je bij The Bookseller.

Vorig artikelAbonnementsdienst Kindle Unlimited nu ook naar Groot-Brittannië
Volgend artikelLibris/Blz. ook aangesloten op LeesID
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in