Amazon maakt uitlenen van ebooks mogelijk

0

Amazon heeft via een bericht op het gebruikersforum te kennen gegeven dat het binnenkort een uitleenfunctie voor ebooks zal integreren in de Kindle en de Kindle-apps. Met deze functie volgt het bedrijf concurrent Barnes & Noble, die deze functie al sinds het begin voor de Nook beschikbaar heeft.

Nog dit jaar zal Amazon de nieuwe functie lanceren. Lezers kunnen dan hun ebooks uitlenen aan andere Kindle-bezitters of via de apps aan bezitters van een smartphone of tablet. Wanneer een ebook uitgeleend is kan de oorspronkelijke koper het ebook niet openen. Deze leenperiode duurt maximaal 14 dagen. De functie is overigens niet standaard beschikbaar voor elk ebook. De uitgever bepaalt uiteindelijk namelijk zelf of een ebook uitgeleend kan worden of niet.

Daarnaast kondigde Amazon in hetzelfde bericht ook aan dat de kranten en tijdschriften die het nu voor de Kindle aanbiedt ook beschikbaar zullen komen in de applicaties voor onder meer iPad, iPhone en Android-toestellen. Dagbladen als de New York Times, de Wall Street Journal en USA Today zijn op deze manier ook met de Kindle-applicaties op tablets en smartphones te lezen.

(Via: Amazon.)

Vorig artikelKindle ook bestverkochte product op Amazon.co.uk
Volgend artikelEbooks downloaden van B&N? Ja, dat kan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in