Ebooks downloaden van B&N? Ja, dat kan

0

In de VS doet de Nook het goed als concurrent van de Kindle. Ook in Nederland zijn steeds meer lezers met deze ereader van Barnes & Noble. Omdat je als Nederlandse klant niet zonder meer ebooks van B&N kunt downloaden, beschrijft Linda Hemerik van US Unlocked in een stappenplan de route die je kunt volgen om ook Engelstalige ebooks direct op de Nook te downloaden en te lezen.

Sinds Barnes & Noble de Nook vorig jaar lanceerde hebben inmiddels honderden Nooks een Nederlandse eigenaar gekregen via US Unlocked. Waren het eerst nog de ‘early adopters’ die de aankoop aangingen, al gauw volgde de reguliere gebruiker. Zeker sinds de wifi-only versie voor slechts $149 door B&N werd gelanceerd, is de Nook niet meer weg te denken uit de dagelijkse zendingen richting Nederland en de rest van de wereld.

Vanaf het begin hebben wij onze gebruikers geattendeerd op de manier waarmee het mogelijk is om heel gemakkelijk ebooks te downloaden vanuit de B&N shop rechtstreeks op de Nook via een uitleg op ons blog.

Speciaal voor de lezer van eReaders.nl leggen we uit hoe je als Nook-gebruiker extra plezier van de Nook kan hebben door ook B&N ebooks te downloaden in 5 eenvoudige stappen. Stap 1 t/m 4 kost je hooguit een halfuurtje werk en dit klusje is eenmalig.

De methode stap voor stap

1) US billing address
Om bij Barnes & Nobles te kunnen kopen heb je een Amerikaans billing adres nodig. US Unlocked biedt dit aan met de US Unlocked Card, een virtuele ‘pre-paid’ betaalkaart met US billing address waarmee je aankopen kan doen op websites waar je alleen met een Amerikaanse creditcard terecht kunt, maar waarmee je ook kunt downloaden van bv iTunes, Netflix en dus B&N. De kaart kost $10 en wordt direct toegewezen zodat je dus gelijk aan de slag kunt.

2) US IP address
Download Hotspot Shield. Dit is een gratis vpn-applicatie waarbij je Nederlandse IP-adres omgezet wordt in een Amerikaans IP-adres. Zonder Hotspot Shield wordt iedere aankoop door B&N geblokkeerd. Zorg dat het ‘schild’-icoon (rechtsboven in het scherm) groen is om verbonden te zijn met Hotspot Shield. Download de gratis software hier.

3) Barnes & Noble account
Terwijl Hotspot Shield aanstaat, ga je naar de website van Barnes & Noble en maak je een nieuwe account aan. Vul je eigen Nederlandse creditkaart-gegevens in, maar als billing address vul je het adres van de US Unlocked Card in.

4) Nook registreren
Als je de Nook voor de allereerste keer aanzet, vraagt het apparaat je de Nook te registreren met je B&N-account. Je kunt dit ook doen door naar ‘settings’ te gaan op het touchscreen en dan naar ‘device’, ‘register Nook’. Je vult het emailadres en het wachtwoord in wat je hebt gebruikt bij het aanmaken van de B&N-account.

5) Downloaden maar!
Nu begint het echte werk en kun je dus de ebooks naar keuze gaan downloaden. De makkelijkste manier is om op je Nooks touch screen naar ‘shop’ te gaan. Zoek de titel uit die je lezen wilt en klik op ‘buy now’. Even de aankoop bevestigen en dan ga je naar ‘my library’, klik ‘check for new content’ en het boek wordt automatisch op je Nook geladen. Binnen een paar seconden kun je beginnen met lezen. Zorg wel dat wifi aanstaat op de Nook (even checken in settings).

Je kunt ook een boek kopen vanaf de B&N-website en dan ook in ‘my library’ kliken op ‘check for new content’. Bij deze methode moet je weer wel met Hotspot Shield verbonden zijn, dit is niet nodig als het rechtstreeks vanaf de Nook doet.

Gebruikerservaring

Op het eerste gezicht ziet de methode er misschien omslachtig uit maar dat dit reuze meevalt bevestigt Lydia Voskuil, een fervente lezeres en Nook-gebruikster.

Wat was voor jou de voornaamste reden om een Nook aan te schaffen boven alle andere verkrijgbare ereaders?
De reden dat ik de Nook aanschafte was dat ik het op dat moment de mooiste vond en daarnaast dat hij een combinatie had van een leesscherm (eInk) en een touchscreen en dat het geheugen uitbreidbaar was, en ik heb nog geen seconde spijt.

Download je ebooks van B&N en zo ja hoe heb je dit voor elkaar gekregen?
Ik download inderdaad boeken van B&N, ik heb een account bij B&N met mijn eigen creditcard en ik gebruik het US Unlocked billing address.
 
stap 1. Always VPN aanzetten *
stap 2. dan via internet naar de site van B&N en inloggen.
stap 3. een boek uitzoeken en kopen (probeer het eerst eens met een gratis boek)
stap 4. wifi aanzetten op de Nook
stap 5. naar ‘my B&N library’ op de Nook.
stap 6. ‘check for new B&N content’ (als alles goed gaat wordt het net aangeschafte boek dan op de Nook binnengehaald en kun je het lezen).
(Inmiddels hebben we Lydia geattendeerd op de nog eenvoudigere manier.)
*Always VPN is ook een vpn-aanbieder die prima werkt, de software is niet gratis, Hotspot Shield is dat wel.

Kun je deze methode aanraden voor de gemiddelde gebruiker?
Ja, ik kan deze methode aanraden voor de gemiddelde gebruiker, het ziet er enger uit dan het is.

Van welke websites download je nog meer ebooks? Hoe zet je deze op de Nook?
Voor Engelse boeken gebruik ik ook nog de website van Fictionwise en Kobobooks. Voor Nederlandse boeken Bol.com en Selexyzebooks.nl. Deze boeken download ik op de computer naar Adobe Digital Editions en dan zet ik ze in Calibre (een soort bibliotheek) en vanuit Calibre kun je ze met een druk op de knop op de Nook zetten in ‘my documents’.

De Nook is verkrijgbaar via US Unlocked of rechtstreeks via Eas-E-Reader.

Wil je ook gastblogger worden voor eReaders.nl? Stuur even een mailtje naar info@ereaders.nl!

Vorig artikelAmazon maakt uitlenen van ebooks mogelijk
Volgend artikelMinder netbooks verscheept door komst iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in