Minder netbooks verscheept door komst iPad

0

Volgens onderzoeksbureau IDC heeft de netbookmarkt veel last van de introductie van de iPad. In het derde kwartaal van 2010 zouden er 25 procent minder netbooks zijn verscheept in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. De markt voor kleine laptops staat al enige tijd onder druk, maar met de komst van meer tablets lijkt een verdere daling onvermijdelijk.

Normaal gesproken is de periode na de zomer de tijd waarin er veel laptops en netbooks verkocht worden. Ook dit jaar krabbelde de markt weer iets overeind in dit zogenaamde ‘back-to-school’-seizoen. Toch ziet IDC dat veel consumenten hun aankoop van een netbook uitstellen, in afwachting van de komst van een grote hoeveelheid verschillende tablets later dit jaar. Ook heeft een deel van de consumenten inmiddels al een iPad aangeschaft. In de keuze tussen netbook en tablet gaat de voorkeur steeds meer uit naar die laatste.

Laptops en desktop-pc’s lijken tot nu toe weinig last te hebben van het succes van tablets. De grootste computerfabrikanten in Europa, Afrika en het Midden-Oosten zijn nu Acer en HP. Met name door de aandacht die Apple kreeg met de lancering van de iPad, namen ook de verkopen van Macbooks en iMacs toe.

(Via: IDC.)

Vorig artikelEbooks downloaden van B&N? Ja, dat kan
Volgend artikelBorders doet ereaders in de uitverkoop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in