Subtext: nieuw initiatief om digitaal lezen sociaal te maken

0

Subtext is een startup die een nieuwe sociale ervaring wil toevoegen aan het lezen van ebooks op de iPad. In het bedrijf is al drie miljoen geïnvesteerd door verschillende partijen waaronder Google Ventures. De app is deze week gelanceerd en wordt momenteel alleen aangeboden in de Amerikaanse iTunes.

Subtext wil een verrijkte leeservaring bieden met extra informatie en mogelijkheden in de marge van het ebook. Met Subtext kan je gesprekken voeren met vrienden, auteurs en experts. Daarnaast wordt toegang geboden tot verschillende soorten informatie en multimedia van het web en informatie van auteurs, experts en andere gebruikers. De app wordt gelanceerd met achttien populaire ebooks waaronder A Game of Thrones met commentaar van de redacteur en onderzoeker van George R.R. Martin en Under the Tuscan Sun met updates van karakters geschreven door de auteur zelf, Frances Mayes.

Het bedrijf werkt samen met verschillende auteurs van bekende uitgeverijen zoals HarperCollins, Hachette, Penguin, Random House en Simon & Schuster. Met de app kan je ebooks van Google Books, Kobo en verschillende andere aanbieders lezen.

Subtext is niet het eerste bedrijf dat digitaal lezen sociaal wil maken. Kobo heeft bijvoorbeeld ‘Reading Life’ gelanceerd waarmee allerlei sociale functies worden toegevoegd aan het lezen. Inkling maakt studieboeken sociaal door interactieve apps aan te bieden met geïntegreerde sociale functies. *openmargin is een voorbeeld van een Nederlands bedrijf dat een app op de markt heeft gebracht waarmee lezers in de marge van een ebook met elkaar het boek kunnen bespreken.

(Via: TechCrunch)

Vorig artikelDigital Public Library gaat samenwerken met Europeana
Volgend artikelEerste Nederlandse auteur signeert ebook met Autography

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in