Nog geen één iBook gedownload per iOS device

0

Tijdens het iPad mini event van afgelopen dinsdag kondigde Apple aan dat er ruim 400 miljoen ebooks zijn gedownload via de iBookstore. Dat lijkt een indrukwekkend getal, maar als je het getal in perspectief plaatst dan blijkt de iBookstore nog niet bijzonder populair bij gebruikers.

Ten eerste nam Apple-ceo Tim Cook het woord ‘gedownload’ in de mond, niet ‘verkocht’. De kans is groot dat er van die 400 miljoen gedownloade ebooks nog niet de helft (of zelfs nog minder) betaald is. De rest bestaat waarschijnlijk uit downloads van een of meer gratis ebooks.

Het getal wordt nog minder indrukwekkend als je bedenkt dat er eind juni 2012 al meer dan 400 miljoen iOS devices (iPhone, iPad, iPod Touch) verkocht waren. Dat betekent dat er per verkocht iOS device gemiddeld net geen één iBook is gedownload.

Apples ebookwinkel is dus nog geen overweldigend succes. Dat er relatief zo weinig ebooks zijn gedownload via de iBookstore wil overigens niet zeggen over de populariteit van de Apple smartphones en tablets als ereader: gebruikers kunnen immers ook ebooks downloaden via andere apps, zoals de Kindle app van Amazon en de app van Kobo.

Vorig artikeliPad Mini ideaal te gebruiken als ereader?
Volgend artikelKobo Glo, zien is geloven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in