Apple vraagt patent aan op cadeau doen van ebooks

0

Tot nu toe is het nog niet mogelijk om ebooks via iBooks cadeau te doen, in tegenstelling tot video, apps en muziek. Maar een patentaanvraag van Apple laat zien dat daar misschien binnenkort verandering in komt. In de aanvraag beschrijft Apple hoe een lezer een ebook cadeau kan doen vanaf de iPad.

Het patent gaat vooral in op een gepersonaliseerde manier om iemand een bestand cadeau te doen. Zo kan een lezer in een ebook op de iPad tegen een interessante passage aanlopen. Vervolgens moet het mogelijk worden om deze passage te delen met een vriend, en daarbij ook het hele ebook cadeau te kunnen doen.

Volgens het patent kunnen gebruikers daarbij ook een persoonlijke boodschap toevoegen die in het boek wordt weergegeven. De ontvanger moet de mogelijkheid krijgen het boek vervolgens aan zijn persoonlijke bibliotheek toe te voegen, of het boek bijvoorbeeld op zijn beurt weer cadeau te doen aan een ander.

Een patentaanvraag wil overigens nog niet zeggen dat de functie ook daadwerkelijk beschikbaar komt.

Vorig artikelNieuwe ereader van Barnes & Noble in aantocht
Volgend artikelCartamundi komt met ‘Fun.ki’ downloadkaarten
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in