BenQ lanceert nieuwe ereader

0

In de huidige markt tel je als elektronicaconcern bijna niet meer mee als je niet ook een ereader op de markt brengt, lijkt wel. Dat moet ook BenQ gedacht hebben. Zij lanceren de K60 nReader als nieuwste ereader op het toch al drukke strijdtoneel.

Deze nieuwste ereader is een 6 inch apparaat met touchscreen. De specificaties van het apparaat wijken niet af van de andere merken: de ereader weegt 220 gram, meet 175 x 122 x 11 mm, heeft een resolutie van 800 x 600, kan 16 grijstinten vertonen en maakt gebruik van de Sipix epaper display technologie.

De ereader heeft een ingebouwd geheugen van 2GB dat nog uitgebreid kan worden met een microSD card tot 16GB. Ook beschikt het apparaat over een micro USB ingang, een audio ingang en een gewone USB-poort. De K60 nReader kan verschillende bestandsformaten aan, waaronder ePub, PDF, TXT, HTML, JPEG, BMP, GIF, PNG en MP3. De nReader heeft een ingebouwde Wifi module waarmee je het internet op kan.

Tot zover de standaard eigenschappen van deze ereader. Het extraatje zit hem in de USB-poort bovenop de ereader. Daar kun je een 3G dongle inpluggen en zo dus mobiele internettoegang verkrijgen. Ebooks kopen terwijl je reist!

Voorlopig komt de ereader van BenQ alleen in Taiwan en China op de markt. Er is nog geen prijs bekend. BenQ is echter al wel op zoek naar Europese partners en heeft al gesprekken gehad met de grotere telecommaatschappijen. Het is voor Nederland nog even afwachten of deze ereader ook hier beschikbaar wordt en met welke telecom provider dat zal zijn.

(Via: Pocket Lint.)

Vorig artikel“Lagere prijzen ereaders niet waarschijnlijk”
Volgend artikelSchrijf je eigen ebook met Acrobat.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in