iPad-app voor Belgische kranten De Tijd en L’Echo

0

Gisteren zijn de applicaties voor de Belgische kranten De Tijd en L’Echo gelanceerd. De apps zijn gratis te downloaden en tijdens de lanceerperiode zijn de dagbladen ook gratis te lezen. Ze geven een blik op de binnenkort te verschijnen applicaties van andere kranten van De Persgroep, zoals Volkskrant, Parool, Trouw en AD, waarvan de werking hetzelfde zal zijn.

Met de applicatie kun je zowel op de traditionele manier door een krant bladeren als per artikel in een handige leesmodus. In de ‘krantmodus’ kun je per pagina door de dagelijkse krant bladeren en inzoomen op alle artikelen. Wanneer je vervolgens op een artikel klikt kom je in de leesmodus terecht, die een speciaal voor de iPad geoptimaliseerd leeservaring biedt. Hier kun je ook alle afbeeldingen bij een artikel fullscreen bekijken.

Naast de dagelijkse krant heb je in de app ook toegang tot een feed met live-nieuws. Zo blijf je tijdens het lezen van de krant ook op de hoogte van het nieuws op de websites van de kranten.

De twee applicaties zijn de eerste van een reeks apps voor de titels van De Persgroep. De komende dagen en weken zullen deze stuk voor stuk beschikbaar komen in de App Store. Gedurende de lanceerperiode zijn afzonderlijke kranten gratis te downloaden. Later zullen die 0,79 euro per stuk gaan kosten voor de wekelijkse editie en 1,59 euro voor de weekend-editie.

(Via: Digitmedia.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in