Wat ik in mijn schoen wil? leesapps!

0

Sinterklaas heeft weer voet op Nederlandse bodem gezet. Vol verwachting vraag je af wat je zult krijgen. eReaders.nl zet de leukste leesapps voor je op een rijtje.

Gelukkig zijn we machteloos – Ivo Victoria

Gelukkig zijn we machteloos is de eerste Nederlandse roman die als enhanced ebook op de iPad verschijnt. Het enhanced ebook bevat vele extra’s waaronder een luisterboek, ingesproken door Ivo Victoria, een video over de making off van het boek, verschillende videofragmenten waarin Ivo korte verhalen voordraagt, de novelle K en verschillende links.

De app is geschikt voor iPad en verkrijgbaar voor 12,99 euro in de App Store.

Arie-Wubbo: de ultieme roadmovie (op papier) – Miel Blok

De iPhone-app smelt het verhaal en de speciaal voor het boek gecomponeerde muziek samen tot één geheel. Je hoort op precies de juiste momenten de bijbehorende nummers. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid het verhaal niet chronologisch te lezen. Via verschillende tags kan je stukken lezen die je aanspreken zoals de delen waarin de hoofdpersoon absurde mensen ontmoet.

De app is geschikt voor iPad, iPhone en iPod Touch en gratis verkrijgbaar in de App Store.

Alles ruikt naar chocola – Sidney Vollmer

Het bijzondere aan deze boekapp zijn de ruim 250 bijgevoegde links naar YouTube-filmpjes, muziek op Spotify, links naar Wikipedia en andere websites. Daarnaast bevat de app een geïntegreerd luisterboek ingesproken door de auteur. Het boek bladert zelf mee met het luisterboek zodat je makkelijk kunt switchen tussen luisteren en lezen. Verder gaan de bladzijdes er gebruikt uitzien als je vaak heen en weer bladert in het boek.

De app is geschikt voor iPad en verkrijgbaar voor 7,99 euro in de App Store.

De Vertragingsapp – Herfst Editie

De Vertragingsapp bevat verhalen met een leestijd tussen de 5 en 60 minuten die kunnen worden gelezen door treinreizigers die wachten op de trein. Elk seizoen wordt de app met nieuwe verhalen gevuld. De herfsteditie bevat onder meer verhalen van Hella Haasse, Willem Nijholt, Drs. P, Rascha Peper, Hans Dorrestijn, Toon Tellegen en Naima El Bezaz.

De app is geschikt voor iPad en iPhone en verkrijgbaar voor 2,99 euro in de App Store.

Booktrack – Sherlock Holmes: Speckled Band

Booktrack voegt aan de tekst van een boek gesynchroniseerde muziek, geluidseffecten en omgevingsgeluiden toe. De apps maken gebruik van een technologie die automatisch de leessnelheid van de lezer kan meten en daardoor de muziek afspeelt wanneer de bijbehorende tekst gelezen wordt. Het is de bedoeling dat de toegevoegde muziek en geluiden het entertainmentgehalte en de verbeeldingskracht van de lezer verhoogt zodat die helemaal op kan gaan in het verhaal. Deze technologie is perfect om de sfeer van een Sherlock Holmes-boek te verrijken. Het boek is Engelstalig.

De app is geschikt voor iPad en iPhone en gratis verkrijgbaar in de App Store.

Vorig artikelBoekverkopers waarschuwen voor kannibalisering papieren boek
Volgend artikelDuitse online boekwinkel verkoopt meer ebooks dan papier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in