Barnes & Noble naar Nederland met Windows 8-app voor ebooks en tijdschriften

0

Barnes & Noble heeft vandaag de Windows 8-app beschikbaar gemaakt in 32 landen, waaronder Nederland. De Amerikaanse boekhandelaar biedt ebooks en tijdschriften aan. Het is nog niet bekend of ook de apps voor andere platformen zullen volgen.

De app is vanaf dit moment te downloaden in 32 landen en 21 talen vanuit de Windows 8 Store. In de app kun je ebooks, tijdschriften en stripboeken kopen en lezen. Naast Nederland is de app ook verkrijgbaar in onder meer België, Australië, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

De plannen van Barnes & Noble om ook in andere landen actief te worden dateren al van even geleden. Het bedrijf was al in het voorjaar van 2012 in gesprek met het Centraal Boekhuis om Nederlandse ebooks te kunnen verkopen. Sinds enige tijd was de koppeling met de Nederlandse distributeur gereed, en vanaf dit moment verkoopt het bedrijf dan ook ebooks, via de Windows 8-app.

Ook heeft Barnes & Noble afspraken gemaakt met Nederlandse uitgevers van tijdschriften. Onder meer tijdschriften van Hearst (bijvoorbeeld Elle), Roularta (bijvoorbeeld Plus) en ANWB (bijvoorbeeld Op Pad) zijn te koop via de app.

Dat Barnes & Noble voor een Windows-app kiest bij de internationaliseringsplannen is niet verrassend, Microsoft heeft immers een belang in Nook Media. Het is wel de vraag of het bedrijf met enkel een Windows-app in al deze landen succesvol gaat zijn. Er zijn nog geen aanwijzingen dat het bedrijf de apps voor Android en iOS ook in het buitenland wil gaan openen.

Vorig artikelDelpher, centrale zoekmachine voor oude boeken, kranten en tijdschriften
Volgend artikelReview Sony PRS-T3
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in