Stopt Barnes & Noble met de Nook 3G?

0

Website Engadget meldde maandag dat de Amerikaanse boekwinkelketen Barnes & Noble stopt met de verkoop van de 3G-versie van de Nook. De exacte reden hiervoor is onduidelijk. Volgens de bron van de website ligt het aan een ‘afnemende levering’ van de apparaten. Op sommige websites wordt echter gespeculeerd dat het tijdperk van 3G voor ereaders wellicht al weer voorbij is.

Engadget kreeg via een anonieme bron te horen dat B&N de huidige vooraad van de Nook 3G zal verkopen maar dat er geen nieuwe leveringen zullen plaatsvinden. Op diverse websites waren er vervolgens mogelijke verklaringen te lezen voor deze stap van B&N.

Omdat je op een ereader normaal gesproken enkel een internetverbinding nodig hebt om nieuwe ebooks te downloaden, is het volgens sommigen logisch dat de 3G-versie uiteindelijk weinig toevoegt aan de goedkopere wifi-versie. De meeste mensen kopen immers niet dagelijks nieuwe ebooks en op steeds meer plekken hebben mensen de beschikking over een wifi-verbinding.

Volgens CNet is het echter wel degelijk opmerkelijk wanneer de boekwinkelketen zou stoppen met de Nook 3G. Concurrent Amazon biedt ook zowel een wifi-versie als een 3G-versie van de Kindle aan en B&N zou hoogstwaarschijnlijk de concurrentie met beide modellen willen blijven aangaan. CNet had daarop contact met een woordvoerder van Barnes & Noble, die vertelde dat de Nook 3G het tijdens de feestdagen goed deed en dat het apparaat te koop blijft bij Barnes & Noble. Over de toekomst van de Nook wilde de woordvoerder echter niets vertellen.

Of de Nook 3G wel of niet voor langere tijd te koop blijft zal dus nog even de vraag blijven. Het is volgens verschillende bronnen echter wel waarschijnlijk dat er binnenkort een nieuwe versie van de Nook aankomt die ook zal zijn uitgerust met een nieuwe generatie Pearl eInkschermen, net als de nieuwste Kindle.

(Via: Engadget.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in