Android- en iPhone-applicaties Overdrive krijgen update

0

Ebookdistributeur Overdrive heeft de applicaties voor Android en iPhone een update gegeven. Hierdoor wordt het makkelijker om met de applicatie ebooks van diverse webwinkels en bibliotheken direct te downloaden en te openen op een smartphone of Android-tablet.

Overdrive is een van de grootste ebookleveranciers ter wereld en met name bekend omdat het bedrijf ebooks levert aan bibliotheken in verschillende landen. Via de applicaties voor Android en iPhone heb je toegang tot de catalogi van deze bibliotheken, en kun je de ebooks direct op je smartphone of tablet openen en lezen.

Met de nieuwste versie van de Overdrive Media Console kun je niet alleen ebooks lezen van de bij Overdrive aangesloten bibliotheken maar ook de met Adobe DRM-beveiligde ebooks die in Nederlandse webwinkels te koop zijn. Wanneer je de applicatie op je smartphone of tablet geïnstalleerd hebt en een ebook aanschaft en downloadt, wordt het ebook automatisch in Overdrive geopend.

De applicatie heeft de standaardinstellingen voor de weergave van ebooks die je ook bij andere applicaties terugvindt, zoals het regelen van lettergrootte en lettertype. Ook kun je bladwijzers aanmaken en de tekst van een boek weergeven in nachtmodus.

Overdrive Media Console is niet de enige applicatie waarmee je met Adobe DRM-beveiligde ebooks eenvoudig op smartphones kunt downloaden en lezen. Ook Bluefire (iOS) en Aldiko (Android) bieden inmiddels deze mogelijkheid. Wel uniek aan Overdrive is dat je met de applicatie behalve ebooks ook audiobooks kunt downloaden en beluisteren.

Overdrive Media Console is gratis beschikbaar in de App Store en de Android Market.

(Via: Overdrive.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in