Korte ebooks ‘Kindle Singles’ nu beschikbaar in Kindle Store

0

In oktober kondigde Amazon de komst aan van een nieuw soort ebooks. Onder de noemer Kindle Singles kunnen auteurs in een boek van tussen de 5.000 en 30.000 woorden hun ideeën kwijt. Vandaag maakte het bedrijf bekend dat de eerste Kindle Singles in de webwinkel te vinden zijn.

Volgens Amazon was de respons op de oproep aan auteurs erg groot. Onder de auteurs die de eerste Kindle Singles schreven bevinden zich onder anderen Jodi Picoult, Ian Ayres en Robert Andrew Powell. Ook hebben enkele bekende TED-sprekers een kort ebook geschreven. Tussen de eerste Kindle Singles zit zowel fictie als essays en andere non-fictie.

Ian Ayres, een van de deelnemende auteurs, stelt dat het nieuwe formaat hem nieuwe mogelijkheden geeft om direct zijn publiek te bereiken. “Kindle Singles stelt me in staat iets te schrijven dat niet hoeft te worden geknipt tot een artikel in een tijdschrift of uitgebreid tot een tekst voor een boek. Ik kan me daardoor sneller en directer tot de lezer richten, zonder gehinderd te worden door paginanummers of advertentieruimte. En ik hou van het bereik van het Kindle-platform.”

De Kindle Singles worden aangeboden in een aparte sectie van de Kindle Store en worden verkocht voor prijzen tussen 0,99 dollar en 4,99 dollar.

(Via: Amazon.)

Vorig artikelLangere levertijd Sony PRS-650 door ‘uitzonderlijke’ verkopen
Volgend artikelIk ga met vakantie en ik neem mee…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in