Apple verkocht tot nu toe 55 miljoen iPads

0

Electronicafabrikant Apple heeft deze week de nieuwste kwartaalcijfers bekendgemaakt. In de laatste drie maanden van 2011 verkocht het bedrijf meer dan 15 miljoen iPads, waarmee het totaal sinds 2010 op 55 miljoen uitkomt. Ook met de iPhoneverkoop boekte Apple een succes: daarvan gingen er het laatste kwartaal 37 miljoen over de toonbank.

De verkoop van deze en andere apparaten en software leverde Apple een recordomzet van $46,33 miljard dollar op en een winst van $13,06 miljard. Beleggers reageerden positief op de recordcijfers van het bedrijf. De Apple-aandelen stegen dan ook flink.

Over de onlangs gelanceerde software iBooks Author en de nieuwe iTunes U-app voor studenten kon Apple ook positief nieuws melden. iBooks Author voor Mac is tot nu toe 600.000 keer gedownload, de app iTunes U al 3 miljoen keer. Apple wil zich met de iPad duidelijk steeds meer op studenten en scholen richten. In de bekendmaking van de resultaten van het laatste kwartaal meldde het bedrijf dat er nu zo’n 1,5 miljoen iPads in gebruik zijn op scholen.

CEO Tim Cook van Apple is niet bang voor concurrentie van lager geprijsde tablets en verwacht dat de huidige groei van de iPad nog zal doorzetten. “Ik geloof dat de tabletmarkt groter zal worden dan de pc-markt.” Volgens hem vallen ereaders en ‘beperkte’ tablets daarbij niet in dezelfde categorie als de iPad: “Mensen die een iPad willen, zijn niet tevreden met beperkte functies.”

(Via: CNet).

Vorig artikelQualcomm koopt fabrikant van tablet- en smartphoneschermen
Volgend artikelSchooltas-app van ThiemeMeulenhoff is een succes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in