Schooltas-app van ThiemeMeulenhoff is een succes

0

Bijna een jaar na de introductie van de schoolboeken-app Schooltas van uitgeverij ThiemeMeulenhoff blijkt het succes ervan de verwachtingen te overtreffen. Schooltas is een applicatie voor de iPad waarin alle ruim vierduizend educatieve uitgaven van deze uitgeverij beschikbaar zijn.

Inmiddels maken 2.000 leerlingen op 14 scholen gebruik van de applicatie en leren ze de lesstof vanaf een iPad. Volgens uitgever Martijn Luijks van ThiemeMeulenhoff heeft de iPad als voordeel dat het apparaat zich inmiddels bewezen heeft. “Daardoor kunnen scholen zich helemaal concentreren op het onderwijs.” En juist aan dat onderwijs verandert veel door invoering van de iPad. “Het is een serieus veranderingsproject, en dat zit hem niet in de middelen of de techniek. Een mobile device als de iPad vraagt om een nieuwe manier van lesgeven.”

Volgens Luijks gaat elke school daar weer anders mee om. Ook de schijnbaar onbeperkte mogelijkheden van de iPad werpen belangrijke vragen op voor het onderwijs. “Wat doe je met emails lezen in de klas, met sociale media. Sommige scholen zijn daar restrictief in, bij andere krijgen leerlingen een eigen verantwoordelijkheid. Bij ThiemeMeulenhoff besteden we de helft van onze tijd aan het doorontwikkelen van de app, de andere helft zijn we met scholen in gesprek over dat soort vragen.”

Bij ThiemeMeulenhoff verkennen ze inmiddels ook de mogelijkheden van het iBooks 2-platform voor studieboeken. Vanwege de bezwaren die er aan dit platform verbonden zijn, is het echter niet te verwachten dat op korte termijn alle uitgaven van ThiemeMeulenhoff via iBooks verkrijgbaar zijn.

Voor scholen die met andere tablets dan de iPad experimenteren is er goed nieuws. Binnenkort komt er namelijk een webversie beschikbaar voor andere platformen.

(Via: Boekblad)

Vorig artikelApple verkocht tot nu toe 55 miljoen iPads
Volgend artikelBookboon verslaat Apple met studieboeken-downloads

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in