Stephen King experimenteert met Kindle Singles

0

Bestsellerauteur Stephen King is een pionier als het gaat om het uitproberen van nieuwe uitgeefmodellen. Al in 2000 publiceerde hij zijn eerste ebook, Riding the bullet. Zijn nieuwste digitale publicatie ‘Guns’ telt slechts 22 pagina’s en wordt exclusief verkocht via de Kindle Singles Store.

Kindle Singles zijn beknopte digitale publicaties die via Amazons Kindle Store verkocht worden. De ebooks in de Singles-reeks tellen maximaal 30.000 woorden en zijn specifiek bedoeld voor het publiceren van novelles of long-form journalistieke bijdragen. De meeste Kindle Single-ebooks kosten slechts 2 of 3 dollar, met uitschieters van 5 dollar.

Het nieuwe ebook van King is dan ook geen fictie, maar een essay over het wapenbezit in Amerika. "Ik denk dat elke Amerikaan zich moet afvragen of het wapenbezit in de V.S. nog wel houdbaar is," zegt King. "Ik hoop dat dit essay een bijdrage kan leveren aan het debat. Ik wilde het stuk snel gepubliceerd hebben en het Kindle Singles-formaat leent zich hier goed voor."

Stephen King publiceerde in 2009 overigens al een Kindle-only ebook, Ur. In de Kindle Store worden inmiddels ruim 1,7 miljoen ebooks aangeboden. Maar in tegenstelling tot de gewone Kindle ebookwinkel is Amazon zeer streng als het gaat om het accepteren van ebooks in de Singles-reeks: daarvan zijn er momenteel 287 te koop.

In Nederland zijn er inmiddels diverse uitgevers die zich bezig houden met het publiceren van beknopte ebooks, waaronder Fosfor, Einstein, Van Duuren Media en Eburon Elements.

Vorig artikelIcarus komt met nieuwe 6-inch en 8-inch ereaders
Volgend artikelSamsung Readers Hub update: ePub 3, eigen ebookaanbod

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in