PoëzieBieb, gratis app met dichtbundels van de Nederlandse bibliotheken

0

De Nederlandse bibliotheken hebben een applicatie gelanceerd waarmee je gratis digitale dichtbundels kunt lezen. De app werd gemaakt ter gelegenheid van de Poëzieweek, die de 29e januari van start gaat.

In de applicatie PoëzieBieb vind je dichtbundels van onder anderen Paul Bogaert, Hugo Claus, Jules Deelder en Ilja Leonard Pfeiffer. Die laatste schreef dit jaar ook het Poëziegeschenk dat in de Poëzieweek cadeau gedaan wordt bij aanschaf van minstens 12,50 euro aan poëzie.

De app bevat naast 10 dichtbundels ook informatie over de auteurs en filmpjes waarin een aantal bekende Nederlanders vertellen over hun lievelingsgedicht. In de leesmodus kun je het lettertype en de weergave van de bundels aanpassen, waarbij er onder meer keuze is voor een dyslexie-vriendelijk lettertype.

PoëzieBieb is gratis te downloaden voor zowel niet-leden als leden van een bibliotheek en beschikbaar voor Android en iOS. Om de app te gebruiken moet je wel eerst enkele persoonlijke gegevens invoeren.

Vorig artikelTom Kabinet komt met ‘Spotify voor ebooks’
Volgend artikel2014: Ebookverkoop meer dan verdubbeld in Vlaanderen
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in