Dualscreen ereader: top of flop?

0

eInk of LCD? Voor die keuze staan ebooklezers bij het bepalen van welk apparaat ze het prettigst lezen. Er is vaak een duidelijke scheiding te zien tussen lezers die zweren bij een eInkscherm en lezers die lezen van een LCD-scherm prima vinden. Fabrikant Astri heeft een prototype ereader gemaakt waarbij je niet meer hoeft te kiezen.

Het apparaat heeft namelijk zowel een 5 inch eInkscherm als een 4,8 inch LCD-scherm. Deze zijn naast elkaar gepositioneerd en het apparaat klapt als een boek open. Wanneer er een ebook geopend wordt, wordt deze op het eInkscherm weergegeven. Wanneer er rijke beelden zoals video en foto’s afgebeeld moeten worden, wordt het LCD-scherm ingezet. Met een knop in het midden is het mogelijk om te bladeren tussen verschillende ebooks, waarvan er zes tegelijkertijd open kunnen staan.

Het formaat van deze Astri MyID-ereader staat nog niet vast. De fabrikant heeft laten weten open te staan voor het produceren van een groter formaat. Het apparaat draait op software van Android. Welke DRM ondersteuning de ereader uiteindelijk gaat bieden laat Astri afhangen van de business partner waarmee ze in zee gaan. Momenteel maakt het prototype gebruik van FBreader, welke speciaal gemaakt is voor apparaten die draaien op het Android besturingssysteem.

In onderstaand YouTube-filmpje is de werking van het prototype te zien. Wat vinden jullie: Hebben dualscreen ereaders als deze de toekomst of is het eigenlijk een slecht compromis?

(Via: Nate’s Ebook News)

Vorig artikelNieuwe voorwaarden uitgeven ebooks rond
Volgend artikelBeBook Neo nu overal verkrijgbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in