PayPal bemoeit zich met inhoud ebooks

0

De Amerikaanse ebookdistributeur Smashwords heeft een email verzonden aan auteurs, agenten en uitgevers die van hun platform gebruik maken, waarin melding wordt gemaakt van inhoudelijke eisen die betaalprovider PayPal gaat stellen aan ebooks in de erotieksectie van de site. Indien Smashwords geen gehoor geeft aan deze eisen beëindigt PayPal haar dienstverlening.

Smashwords is een snel groeiend Amerikaans self-publishing platform voor ebooks. Ebooks die via Smashwords gepubliceerd worden zijn onder andere via Amazon.com en de iBookstore te koop. Naast deze kanalen kunnen de ebooks ook aangeschaft worden via Smashwords.com, waar PayPal één van de betaalmogelijkheden is.

Maar PayPal stelt binnenkort eisen aan de content die te vinden is op Smashwords. In een mail die Smashwords onlangs rondstuurde wordt aangekondigd dat er vanaf 28 februari geen erotische ebooks meer aangeboden mogen worden waarin geschreven wordt over verkrachting, incest of bestialiteit, omdat PayPal anders haar dienstverlening aan de site beëindigt.

Los van de vraag of het wenselijk is dat zulke onderwerpen überhaupt beschreven worden in ebooks die publiekelijk te verkrijgen zijn roept deze actie van PayPal tal van andere vragen op. Want is het wel de rol van een betaalprovider om zich inhoudelijk te bemoeien met zaken die beschreven worden in boeken? En waar ligt dan de grens?

Smashwords-ceo Mark Coker schrijft in de email: “Hoe je ook over zaken als incest denkt, we begeven ons op glad ijs als we anderen laten bepalen wat we denken en schrijven. Fictie is fantasie.” Desondanks zal Smashwords gehoor geven aan de eisen van PayPal. “De betaalmethode is simpelweg te populair om te kunnen vervangen door een andere provider”, aldus Coker in zijn toelichting.

(via Techcrunch)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in