Nieuw gezamenlijk ebookplatform in Duitsland van grote spelers?

0

De twee grootste Duitse boekhandelaren Thalia en Weltbild komen binnenkort in samenwerking met Deutsche Telekom en mediaconcern Bertelsmann met een nieuw initiatief op het gebied van digitaal lezen. Wat het precies moet gaan worden is nog niet bekend.

Voor aanstaande vrijdag hebben de partijen een persconferentie aangekondigd waarop ze “een zeer groot, nieuw project rondom digitaal lezen” zullen presenteren. De samenwerking tussen de partijen is opmerkelijk, omdat Weltbild en Thalia directe concurrenten van elkaar zijn.

Alle vier de partijen die nu genoemd worden hebben al eerder initiatieven met ebooks in de markt gezet, die echter geen van allen zeer succesvol zijn. Zo werkte Bertelsmann mee aan Skoobe, kwam Thalia met de Oyo, Weltbild met goedkope Trekstor-apparaten en verkoopt Deutsche Telekom ebooks via PagePlace.

Een samenwerking tussen deze partijen zou een noviteit zijn in de boekenbranche, aldus het Duitse blog Lesen.net, en een duidelijke aanval op de groeiende positie die Amazon in de Duitse digitale boekenwereld aan het innemen is.

Vorig artikeleLinea: ontdek, lees en deel
Volgend artikelLandelijke digitale bibliotheek lijkt verder weg dan ooit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in