Lezen op de Samsung Galaxy S

0

Afgelopen dinsdag kondigde Samsung de Galaxy S aan in Las Vegas. De Super Amoled schermtechniek en een content deal met Skiff maken deze 4-inch smartphone uiterst geschikt voor het lezen van ebooks.

De laatste tijd verschijnen er steeds meer mobieltjes met zogenaamde Amoled-schermen. Het heeft veel overeenkomsten met standaard LCD, maar Amoled heeft geen achtergrondverlichting nodig zodat het in principe energiezuiniger is dan LCD. De techniek in deze nieuwe telefoon van Samsung (Super Amoled) heeft daarbij ook nog als eigenschap dat het touchgedeelte in het Amoled-scherm geïntegreerd zit. Bij andere telefoons zit er een extra laag voor de touchfunctionaliteit, waardoor de helderheid van het scherm vermindert. Volgens Samsung is het scherm van de Galaxy S ook buiten in het zonlicht nog goed te gebruiken.

Samsung lijkt zich met de nieuwe smartphone ook nadrukkelijk op de groep potentiële lezers te richten. Het bedrijf sloot een content deal met Skiff, dat bezig is een platform te ontwikkelen voor digitaal lezen. Skiff werkt samen met grote kranten- en tijdschriftenuitgevers en wil ook ebooks gaan aanbieden voor diverse apparaten. Op afbeeldingen van de nieuwe Galaxy S is te zien dat er in het menuscherm een prominente plek is weggelegd voor ebooks.

Volgens het persbericht dat Skiff verstuurde naar aanleiding van de deal met Samsung, willen ze op de Galaxy S ‘visueel aantrekkelijke lay-outs, hoge resolutie afbeeldingen, rijke typografie en dynamische updates’ aanbieden.

Omdat steeds meer mensen een smartphone hebben en de functies van die apparaten steeds uitgebreider worden, lijkt de stap klein om ze ook als ereader te gebruiken. Een 4 inch scherm is immers niet zo heel veel kleiner dan de kleinste eInk-schermen van 5 inch, waar ook prima op gelezen kan worden. Nu de beeldschermen beter worden, kan de ereadingmarkt voor smartphones wel eens groot worden.

(Via Msnbc.)

Vorig artikelText 2.0 maakt tekst interactief
Volgend artikelWat is het lot van eInk-ereaders?
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in