‘Pick up your ebook’ koppelt ebook aan papieren boek

0

Via de nieuwe website Pickupyourebook.com kunnen uitgevers en schrijvers lezers van een papieren boek eenvoudig kosteloos toegang geven tot de digitale versie. De site wil de koppelverkoop van digitale en papieren versies op die manier makkelijker maken. Momenteel wordt een titel aangeboden, maar de initiatiefnemers zijn op zoek naar meer uitgevers die hun titels op de website willen plaatsen.

Uitgevers en schrijvers kunnen via de dienst codes aankopen die ze tegelijk met het papieren boek aan de lezer kunnen aanbieden, door ze bijvoorbeeld in het boek of op de kassabon af te drukken. Met deze unieke code kan de lezer vervolgens het digitale boek kosteloos downloaden.

Volgens Martijn Arets, bedenker van Pickupyourebooks.com, is het niet vol te houden dat wanneer je 20 euro voor een papieren boek betaalt, je ook nog eens 10 euro voor de digitale versie dient neer te leggen. “Je koopt een verhaal, onafhankelijk van het medium waarop dit verhaal wordt verspreid. Een papieren boek kost nu eenmaal meer vanwege het drukken, ontwerp, distributie, etc. Maar uiteindelijk betaal je voor het verhaal.”

Op dit moment is de dienst nog in ontwikkeling, in de toekomst zijn meer opties gepland. Arets: “In de toekomst wordt het aanmeldproces geautomatiseerd en zullen extra functies als customized DRM worden toegevoegd.”

Vorig artikelAldiko Book Reader geoptimaliseerd voor tablets
Volgend artikelHarry Potter-ebooks eindelijk te koop vanaf Pottermore

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in