B&N Nook krijgt firmware update

0

De Amerikaanse boekenwinkel Barnes & Noble heeft de nieuwste firmware voor de Nook ereader vrijgegeven. De update biedt drie grote verbeteringen ten opzichte van de huidige mogelijkheden. Zo zitten er twee spelletjes bij, een eenvoudige browser en de mogelijkheid om in de B&N boekenwinkels gratis door de tekst van digitale boeken te bladeren.

De eerste twee functies, de browser en de spelletjes, zijn ook voor Nederlandse bezitters van de Nook interessant. Het door boeken kunnen bladeren in de B&N winkels is dat natuurlijk niet, maar het laat wel zien wat er in principe mogelijk is met ereaders.

Met deze nieuwe functie kunnen consumenten in de winkels zelf via wifi een uur lang per dag gratis door ebooks bladeren. Op die manier kun je dus in de winkel in het boek lezen, voordat je het koopt. De update van de firmware heeft verder nog enkele kleinere verbeteringen. Zo wisselen pagina’s nu iets sneller en is de layout aangepast.

Op de Nook, die op het Android besturingssysteem draait, is het met de update nu ook mogelijk te internetten. De webpagina’s worden op het eInk-scherm getoond, navigeren gaat door middel van het onderliggende LCD-touchscreen. De Nook is niet officieel in Nederland uitgebracht, maar kan wel via diverse importwebsites gekocht worden.

(Via: CNET.)

Vorig artikel‘Lezen op iPad houdt je wakker’
Volgend artikelNetbookfabrikanten richten zich op tablets
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in