Netbookfabrikanten richten zich op tablets

0

De opkomst van tablets als de iPad zorgt niet alleen voor meer concurrentie op de markt voor het digitale lezen. Ook de markt voor kleine laptops zal naar verwachting geraakt worden door de stijgende populariteit van tablets. Fabrikanten Asus en MSI brengen dit jaar dan ook allebei een tablet op de markt.

Asus heeft aangekondigd aan een tablet te werken onder de naam Eee Pad. Het gaat om een apparaat dat op het besturingssysteem Android moet draaien. Deze zal geïntroduceerd worden op de Computex 2010 beurs, van 1 tot 5 juni. Op diezelfde beurs presenteerde Asus drie jaar geleden de eerste Eee PC netbooks. De voorman van Asus zei te verwachten dat de tablets zo’n tien tot twintig procent van de netbookmarkt zullen afhalen. De Eee Pad zal waarschijnlijk begin juli op de markt komen en rond de 500 dollar gaan kosten.

Ook concurrent MSI is bezig met de ontwikkeling van een tablet. Deze zal naar verwachting onder de naam M Pad verkocht gaan worden, ook voor een prijs van rond de 500 dollar. De release van de M Pad staat eveneens voor de zomer op de planning. Zowel MSI als Asus zullen de directe concurrentie met de iPad aangaan en daarbij ook inzetten op een lange batterijduur en gebruiksgemak. Asus richt zich verder met het nieuwe Asus Vibe platform ook nadrukkelijk op de contentlevering. Via dit platform biedt het bedrijf bijvoorbeeld video, muziek en ebooks aan.

Of deze fabrikanten met hun tablets net zulke successen behalen als ze met de netbooks hadden, is natuurlijk nog de vraag. Zelf verwacht Asus dit jaar zo’n 300.000 tablets te verkopen. Ze moeten daarbij echter niet alleen opboksen tegen Apple, ook andere grote bedrijven als HP en Google hebben al tablets voor dit jaar aangekondigd.

(Via: Digitimes.)

Vorig artikelB&N Nook krijgt firmware update
Volgend artikel‘Meer dan 1 miljoen iPads verkocht’
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in