Sony komt in herfst 2011 met twee Android-tablets

0

Sony heeft vandaag op een persconferentie in Tokio de komst van twee tablets aangekondigd. Het gaat om een tablet met een scherm van 9,4 inch en een dualscreen tablet. Beide apparaten vallen op door hun bijzondere vorm. De S1 en S2 – zoals Sony ze noemt – draaien op Android 3.0 en zullen vanaf de herfst wereldwijd verkrijgbaar zijn.

De grootste tablet, met 9,4 inch scherm, is volgens Sony geoptimaliseerd voor entertainment. De zogeheten S1 heeft een unieke vorm waardoor het zwaartepunt niet in het midden maar aan de zijkant ligt. Hierdoor voelt de tablet lichter aan en kun je hem makkelijker vasthouden.

Ook bij de S2 heeft Sony weinig afgekeken van de concurrenten. Deze dualscreen tablet is behalve op entertainment ook gericht op communicatie. Het apparaat heeft twee schermen van 5,5 inch. In opengeklapte vorm zijn beide schermen als aparte schermen en gecombineerd als een groter scherm te gebruiken.

Beide tablets maken gebruik van het besturingssysteem Android 3.0, draaien op een Tegra 2 processor en hebben verbindingsmogelijkheden via wifi en 3G. Verder zijn de apparaten gekoppeld aan entertainmentdienst Qriocity, waarmee onder andere video’s en muziek gedownload kunnen worden. Daarnaast zijn de tablets ook te gebruiken als digitaal leesapparaat, door de koppeling met de Reader Store van Sony en de aanwezigheid van ebook-apps. Ook zijn zowel de S1 als de S2 geschikt om PlayStationspellen op te spelen.

Sony wil met de nieuwe tablets naar eigen zeggen een slag slaan wat betreft de koppeling tussen hardware en content. Ze zullen in de herfst van dit jaar wereldwijd geïntroduceerd worden. Wanneer de apparaten precies in de Benelux verkrijgbaar zijn is nog niet bekend.

(Via: Sony.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in